Sponzorji







Srečanje organizirata:





Rdeča nit srečanja bo pri ljudeh s sladkorno boleznijo z vidika opolnomočenja, kognitivno vedenjske terapije in čuječnosti.

Večina strokovnjakov želi v svojem vsakdanjem delu k bolniku pristopiti na način, ki bo zanj/zanjo v danem trenutku najboljši. Prav pri sladkorni bolezni je ena ključnih tematik, kjer se zdravstveni delavec in bolnik dnevno srečujeta.

Kako zdravstveni delavci, ki se ukvarjamo s sladkorno boleznijo, pristopamo k , kakšen je naš lasten odnos do , kako razumemo svojo vlogo v procesu, ko delamo z bolniki? Kako se ob tem počuti bolnik in kaj so njegovi največji izzivi - se ti izzivi razlikujejo od naših? Na ta in še na mnoga druga vprašanja boste dobili odgovor ob sodelovanju na našem srečanju, kjer smo večino časa namenili izkustvenim delavnicam.

Poleg različnih pristopov k , se bomo dotaknili tudi teme o vrstniški podpori pri samovodenju sladkorne bolezni. Sledila bo še tema o depresiji pri ljudeh s sladkorno boleznijo, kot uvod v taisto tematiko, ki bo predmet naslednjih DiaMidn srečanj.

Štejemo si v veliko čast, da bo z nami že tretjič prof. Bob Anderson, ki je kot psiholog in profesor Medicinske edukacije na Univerzi v Michiganu, ZDA, prvi pred več kot 20 leti uporabil pojem opolnomočenja na področju sladkorne bolezni. Je revolucionar na svojem področju in predstavlja zgled tisočim zdravstvenih delavcev širom po svetu. Ukvarja se z ljudmi, ki imajo sladkorno bolezen tipa 2. Za seboj ima več sto publikacij in prezentacij na temo opolnomočenja in edukacije pri sladkorni bolezni.

V veselje nam je, da smo tokrat pritegnili tudi najožjo sodelavko profesorja Andersona: Martho M. Funnell, medicinsko sestro, doktorico znanosti, ki je Višja znanstvena sodelavka/raziskovalka na oddelku za Medicinsko edukacijo na Univerzi v Michiganu, obenem pa je namestnica direktorja Oddelka za Raziskave s področja Vedenja, kliničnih in zdravstvenih sistemov na taisti univerzi ter v povezavi s Fakulteto za zdravstveno nego. Bila je predsednica delovne skupine Zdravstveni sistemi in Edukacija pri Ameriškem združenju za diabetes (ADA). Do nedavnega je bila tudi predsedujoča Nacionalnega Programa za Edukacijo v Diabetesu v ZDA. Je dobitnica številnih nagrad. Ima 30 let izkušenj kot edukatorka v diabetesu z več kot stopedeset publikacijami in prek dvestotimi prezentacijami.

Sodelovala bosta tudi:

Professor Arie Nouwen, je vrhunski raziskovalec/psiholog s področa depresije v diabetesu; v zadnjem času se ukvarja z nevroznanostjo in s pomočjo najmodernejše tehnologije preučuje vedenjske vzorce pri debelosti. Je avtor številnih publikacij v najprestižnejših strokovnih revijah ter so-urednik revije Diabetic Medicine. Nedavno je postal profesor na Katedri za psihologijo, Šole zdravstva in Socialnih ved na Middlesex Univerzi v Londonu, Velika Britanija.

Ena od organizatorjev in predavateljica je tudi Dr. Karin Kanc, diabetologinja v lastni ambulanti s koncesijo jazindiabetes v Ljubljani in specializantka integrativne psihoterapije, ki z združevanjem znanja z obeh področij pionirsko raziskuje možne intervence za celostno pomoč bolnikom s sladkorno boleznijo. V zadnjem času se posveča čuječnosti in odnosu do hrane v okviru t.i. (mindful eating).

Komu je srečanje namenjeno?
Medicinskim sestram, edukatorjem, zdravnikom (družinskim, diabetologom, pediatrom in drugim), psihologom, psihoterapevtom, dietetikom, farmacevtom in drugim strokovnjakom, ki delajo z ljudmi s sladkorno boleznijo.

Kje in kdaj?
V Mestnem muzeju na Gosposki 15 v Ljubljani, 13. marec 2014.

Kolikšna je kotizacija in kaj vključuje?
Kotizacija znaša € 50 in vključuje udeležbo na izkustvenih delavnicah in predavanjih, hrano in pijačo ter materiale z delavnic).

Kako se je moč prijaviti?
Izpolnite prijavnico tule.
Predračun boste prejeli po elektronski pošti, potrdilo o vplačilu pa po navadni pošti. Število udeležencev je omejeno na 100 na osnovi prvi pride, prvi melje. Za informacije nas kontaktirajte na: info@drzni.si