Sponzorji srečanja







Srečanje organizirata:




Rdeča nit srečanja bo opolnomočenje (Empowerment) človeka s sladkorno boleznijo.

Večina strokovnjakov želi v svojem vsakdanjem delu bolnika čim bolj opolnomočiti, da bo razumel in dobro vodil svoje življenje s sladkorno boleznijo.

Vendar - kaj pravzaprav pomeni opolnomočenje? Ali zdravstveni delavci razumemo svojo vlogo v tem procesu? Kako se ob tem počuti bolnik in kaj so njegovi največji izzivi - se ti izzivi razlikujejo od naših?

Na ta in še na mnoga druga vprašanja boste dobili odgovor ob sodelovanju na našem srečanju, kjer smo večino časa namenili izkustvenim delavnicam.

Štejemo si v veliko čast da bo z nami prof. Bob Anderson, ki je kot psiholog in profesor medicinske edukacije na Univerzi v Michiganu, ZDA, prvi pred več kot 12 leti uporabil pojem opolnomočenja na področju sladkorne bolezni. Je revolucionar na svojem področju in predstavlja zgled tisočim zdravstvenih delavcev širom po svetu. Ukvarja se z ljudmi, ki imajo sladkorno bolezen tipa 2.

V veselje nam je, da smo pritegnili tudi:

Laurie Ruggiero, PhD je Profesorica na Univerzi v Detroit-u, na oddelku za Javno zdravje. Raziskovala je načine za promocijo zdravja in zdravega življenjskega sloga. Posebej se je ukvarjala kako s pristopi do ljudi s sladkorno boleznijo tipa 2, ki imajo posebne potrebe (nepismeni, z nižjim socialnim statusom, z manjšinami, itd). Razvila je strategije za spremembo življenjskega sloga ki temeljijo na različnih tehnoloških rešitvah, ki so privedle do uspešnih rezultatov prav pri omenjenih ciljnih skupinah prebivalstva.

Dr. Arieja Nouwena, raziskovalca vedenjskih vzorcev pri sladkorni bolezni, tudi v povezavi z depresijo in izzivi, ki so povezani s samooskrbo (npr. pri dieti). Uporablja paleto različnih metod, med njimi nevrološke slikovne metode, s katerimi raziskuje povezavo med vzorci prehranjevanja in odzivom možganske skorje na dražljaje s hrano. Je avtor številnih ključnih znanstvenih publikacij. Je sourednik revije Diabetic Medicine in predavatelj na Univerzi v Birminghamu.

Ena od organizatorjev in predavateljica je tudi Dr. Karin Kanc, diabetologinja v lastni ambulanti s koncesijo jazindiabetes v Ljubljani in specializantka integrativne psihoterapije, ki z združevanjem znanja z obeh področij pionirsko raziskuje možne intervence za celostno pomoč bolnikom s sladkorno boleznijo.

Komu je srečanje namenjeno?
Medicinskim sestram, edukatorjem, zdravnikom (družinskim, diabetologom, pediatrom in drugim), psihologom, psihoterapevtom, dietetikom, farmacevtom in drugim strokovnjakom, ki delajo z ljudmi s sladkorno boleznijo.

Kje in kdaj?
V Mestnem muzeju na Gosposki 15 v Ljubljani, 4. aprila 2013.

Kolikšna je kotizacija in kaj vključuje?
Kotizacija znaša € 39 in vključuje udeležbo na izkustvenih delavnicah in predavanjih, hrano in pijačo ter materiale z delavnic).

Kako se je moč prijaviti?
Izpolnite prijavnico tule.
Predračun boste prejeli po elektronski pošti, potrdilo o vplačilu pa po navadni pošti. Število udeležencev je omejeno na 100 na osnovi prvi pride, prvi melje. Za informacije nas kontaktirajte na: info@drzni.si